Ontdek zevenhuizen
vanaf het water

Bootverhuur
Zevenhuizen

Stel je eens voor... Varen in Zevenhuizen met een moderne elektrische sloep, het zonnetje dat heerlijk schijnt en de lekkerste zomerbeats over de speaker. Wil wil dat nou niet? Ben je op zoek naar een botenverhuur bedrijf in de buurt van Zevenhuizen. Dan zijn wij je graag van dienst! Vanaf Rotterdam vaar je richting het noorden om in Zevenhuizen te komen. Vanaf de Rottebanbrug over de Rotte tref je namelijk binnen no-time aan je rechterhand Zevenhuizen aan! Geen Boot Wel Varen is dé bootverhuur locatie in de buurt van Zevenhuizen. Dus, wil jij binnenkort varen in en rondom Zevenhuizen? Reserveer hieronder dan direct een boot!

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Sloep huren Zevenhuizen

Als je een sloep gaat huren in Zevenhuizen is het leuk om inzicht te krijgen in de mogelijke vaarroutes en geschiedenis. Zo vaar je allereerst langs huizengemeenschap Oud Verlaat, vernoemd naar het Wollefoppeverlaat en het Zwanlasch Verlaat die hier vroeger lagen om naar de gelijknamige polders te varen. De sluizen bestaan helaas niet meer, omdat de achterliggende polders niet meer bevaarbaar zijn. Fun fact: dit plaatsje is een tijdje vernoemd geweest naar de herberg 'Stootjesvis'. In de toenmalige herberg zit nu Cafe oud Verlaat gevestigd, een bekende en populaire hotspot langs de Rotte. Ideaal om even de benen te strekken en een versnapering te scoren voor het laatste stukje naar de Rottemeren. In het weekend is het Cafe een geliefd keerpunt voor de vele roeiboten op de Rotte. En ook wielrenners weten het cafe goed te vinden.

Boot huren in Zevenhuizen
'een unieke geschiedenis'

Als we verder varen wordt de Rotte al gauw een stuk breeder, en dan weet je dat je in de buurt bent van de Rottemeren. Maar voordat het zover is passeren we eerst nog twee gemalen het Ir. J.M. Leemhuis-sout gemaal en de Kooi gemaal, de gemalen houden het water in de omliggende polders op pijl. Een stukje verderop tref je aan de rechterkant van de Rotte een bungalowpark (de Bonk) aan met een unieke geschiedenis. De bonk was namelijk voorheen niets meer dan een stukje rietland en vernoemd naar de ‘rietbonken’ waar het uit bestond. Begin 20e eeuw begon de gemeente Rotterdam stadsvuil te storten, waarna het gebied vervolgens werd verhuurd als kampeerterrein met daarop enkele houten huisjes. In 1936 werd het gehele terrein uiteindelijk verkocht en mocht men er zomerhuisje op plaatsen. Anno 2016 staan er meer dan 80 recreatiewoningen, waarvan sommige permanent worden bewoond. Het gebied ligt erg laag, waardoor bewoners vaak last hebben van hoog water.

Varen op de zeverhuizerplas:
van aflaat tot terp

Onderweg naar de Zeverhuizerplas kom je nog veel meer bezienswaardigheden tegen. Zo kom je onderweg langs de Pekhuisbrug, ook wel de poort naar de Rottemeren genoemd. Helaas is in 2015 besloten dat de pekhuisbrug niet meer gerepareerd wordt en daarom permanent gesloten blijft. Als je over de rechter oever kijkt zie je de Willem Alexander Baan liggen. Deze nieuwe roeibaan is voor het eerst gebruikt in 2012 voor de erasmussprints, en in 2016 werden de wereldkampioenschappen roeien er gehouden.

Terwijl je langs de dijk vaart zie je dat op een bepaald punt een relatief onopvallende constructie in de dijk zit. Dit is de aflaat, van de Rotte en de Rottemeren, een cruciale onderdeel van het watermanagement. Via deze aflaat kan namelijk in 55 uur tijd bijna 4 miljoen liter water de Willem Alexander roeibaan instromen. Gelukkig hoeft dat bijna nooit zo snel, aangezien dan door de grote hoeveelheid kracht het landschap en de roeibaan opnieuw aangelegd zouden moeten worden. De roeibaan doet dus ook dienst als waterberging mocht het water uit de Rotte niet meer afgevoerd kunnen worden door hoog water in de nieuwe maas. Dit verklaart ook waarom het clubgebouw van de roeibaan zo hoog staat, op een soort terp.

Van de Rottemeren naar Zevenhuizen

Als we verder de Rottemeren op varen zien we de eerste molen al staan, met hiernaast de sluis naar de ringvaart. Via de ringvaart kun je naar het dorp Zevenhuizen varen. Helaas worden de bruggen achter de slechts 2x per dag op een vast moment bedient en alleen op afspraak. Even naar Zevenhuizen varen zal dus helaas niet gaan, dit moet goed gepland worden!

Aan het einde van de Rottemeren staat de molenviergang. De molens zijn gebouwd rond 1722 en hadden de taak om de tweemanspolder droog te houden. De molens zijn sinds 1953 in eigendom van de stichting tot instandhouding van de molenviergang van de tweemanspolder, en zijn in 2008 met behulp van de Nederlandse overheid, de provincie Zuid- Holland en een sponsor gerestaureerd. Sinds 1953 zijn de molens buiten bedrijf gesteld, echter kunnen ze nog wel malen. Twee keer per maand op zaterdag draaien de molens wat er erg fraai uit ziet, een bezoekmogelijkheid is er helaas niet. Een leuk feitje is dat tijdens de tweede wereld oorlog de molens werden gebruikt om graan te malen en elektriciteit op te wekken. Ook werd de molenviergang na de oorlog gebruikt, bij gebrek aan werkende gemalen, om de vol gelopen tweemanspolder leeg te pompen. Hier waren de molens ongeveer 2 weken mee bezig.

Sloep 
Huren 

Zoek jij een bootverhuur in de buurt van zevenhuizen Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het varen bij zevenhuizen lees je hieronder.

Hotspots

  • Cafe oud verlaat: dé uitstekende plek om overheerlijk te lunchen tijdens jouw vaartocht richting Zevenhuizen
  • Eetcafe de Roerdomp
  • De Molenviergang van de Tweemanspolder (draait 2x per maand op een zaterdag)
  •  
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal