Delfshaven route

Een rijk
Geschiedenis

Historische Delfshaven staat bekend om z'n haven in de schilderachtige gracht omringd met oude panden. Het gebied ligt vol met maritieme geschiedenis. Zo was delfshaven het vertrekpunt van de Pilgrim Fathers naar Amerika in 1620. Je vaart in ongeveer 30 minuten heen een weer door Delfshaven. Je kunt ook bij de molen aanmeren aan de openbare steiger om een wandeling door Delfshaven te maken. 

Om in Delfshaven te komen volg je de volgende Knooppunten 11 (Bergse Plas steiger), 9, 8, 4, 3, 2 en 2b. Via het Berg en Broekse verlaat ga je de Bergse Plas af, de Rotte op, vervolgens rechtsaf het Noorderkanaal op dat vol woonboten ligt. In het midden van het Noorderkanaal zit een sluis, deze wordt op afstandbediend, hierdoor moet je soms iets langer wachter. Ons advies is om minimaal 4 uur de tijd te nemen om heen en weer te varen. In het weekend adviseren we minimaal 5 de tijd te nemen. 

Golden hour is nergens zo mooi als op het water

Met wie zie jij jezelf al liggen op het ruime ligdek voorin de sloep?

Wie van jouw vrienden eet ook altijd alle hapjes op?

Een sloep huren in Delfshaven.

Een stukje historisch Rotterdam

Via het Noorderkanaal naar Delfshaven

We gaan op een  avontuurlijke vaartocht van de Bergse Plas naar het betoverende Delfshaven in Rotterdam! Maar eerst moeten we via de sluis 2 meter omhoog om vanaf de Bergse Plas af te komen. We varen via de Rotte langs de oude 7-upp fabriek, Tims limonade fabriek. Vervolgens gaan we de oude spoorbrug, een knipoog naar het verleden van het industriële tijdperk. Vervolgens passeren we de iconische Van Nelle Fabriek, een UNESCO-werelderfgoed, waar vroege de Van Nelle Sigaretten werden gemaakt. En laten we de gevangenis aan de Schie niet vergeten, als je hier langs vaart waardeer je de vrijheid op het water des te meer. Als we verder varen komen we langs de Aelbrechtskade opdoemen, 

 Delfshaven staat ook bekend om zijn culturele erfgoed, met musea en monumenten die het verleden tot leven brengen. Eenmaal aangekomen in Delfshaven kun je wandelen langs de kades, genieten van het uitzicht op de historische schepen en de rustige charme van de omgeving ervaren. Deze vaarroute biedt een unieke kijk op de dynamiek en diversiteit van Rotterdam, van de moderne metropool tot de schilderachtige havenwijken. Het is een reis die de essentie van Rotterdam vastlegt: een stad die voortdurend evolueert, maar haar maritieme erfgoed nooit vergeet.

Vaarkaart

Aanboord van onze sloepen vindt je op de motorkist een sticker met daarop de vaarkaart met alle nodig informatie over het vaargebied. Heb je een specifieke route in gedachten noteer dan de knooppunten uit inleiding van de route pagina. Deze knooppunten vindt je terug op de vaarkaart 

Winebar
Mendoza

Je begint je vaartocht bij Winebar Mendoza, dagelijks vanaf 12 uur geopend (vanaf 1 april). Geniet op hun terras van een kopje koffie of een gezellige borrel met tapas hapjes bij terugkomst. 

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?