Onze locaties
in Rotterdam

Onze 
Locaties 

Bij Sloepverhuurbedrijf Geen Boot Wel Varen hebben we 2 steigers in Rotterdam. Je vindt onze sloepen in het centrum van Rotterdam, naast de Markthal / Meent, aan de Lombardkade 46. En aan het terras van Winebar Mendoza | Gauchos aan de Bergse Plas in Rotterdam-Noord | Hillegersberg. 

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Onze steigerlocaties 

Kom je met OV of juist met de auto, wat ga je na je vaartocht doen, maar ook welke route je wil varen is bepalen voor welke steiger het makkelijkst is. We helpen je kiezen! 

Bergse Plas | Hillegersberg

Weissenbruchlaan 149 te Rotterdam, klik voor Google maps link

Onze steiger aan de Bergse voorplas ligt direct aan het terras van de populaire Wine Bar Mendoza. De meest populaire route is over de Bergse voor- en achterplas, een rustig rondje duurt zo’n 2 uur maar je kunt er ook heerlijk dobberen als je langer hebt gehuurd. Wil je via de sluis van de plas af, zorg dan dat je de sloep minimaal 4 uur reserveert, je kunt dan richting de Rottemeren varen (min. 6 uur) of naar de Kralingse Plas. Let op, op warme dagen loopt de wachttijd bij de sluis op tot wel 1,5 uur. Combineer je de vaartocht met een flesje wijn en een borrelbox van Mendoza en je hebt je eigen terras midden op de plas! 

  • Openingstijden: Deze locatie is in het seizoen geopend van 09:00 tot 22:00, reserveer voordat je naar de steiger komt wel even online je sloep.
  • Populaire routes: De meeste vaartocht dobberen 2 tot 4 uur op de Bergse Plas, dit is een van de mooiste en meest populaire vaargebieden van Rotterdam. Je kunt via het Berg en Broekse verlaat de plas af en over de Rotte varen of naar de Kralingse Plas (min. 4 uur)  
  • Winebar Mendoza: op deze locatie werken we samen met Winebar Mendoza | Gauchos, je vindt onze sloepen direct aan hun terras. 
  • Sluizen: van 1 april t/m 31 oktober, van ma t/m do van 09:00 tot 20:00 en vrij, zat, zon van 09:00 tot 22:00. Let op, op warme dagen en in het weekend kan de wachttijd bij de sluis behoorlijk oplopen, soms tot wel 1,5 uur. 
  • Bereikbaarheid & parkeren: De steiger ligt in deelscooter service gebied, ook kun je per tram 4 vanuit het centrum  Voor de deur is het betaaldparkeren maar in de wijk sta je gratis (molenlaankwartier), je loopt dan in ± 10 minuten naar de steiger. 

Rotte | Rotterdam Centrum

Lombardkade 46 te Rotterdam, klik voor Google maps link

Deze steiger, aan de Lombardkade 47, ligt midden in het centrum van Rotterdam. Om de hoek bij het grote marktplein en parallel aan de Meent. Vanaf deze steiger vaart u altijd richting de Rotte via een van Rotterdams laatste overgebleven binnendamse grachten. Tijdens de vaartocht passeer je de statige Noorderburg aan het Noordplein en naast het Heinekenbrouwershuis, een stukje verder zit brouwerij Noordt aan de schitterende Zaagmolenkade. Eenmaal op de Rotte kun je richting de Rottemeren varen (2 tot 6 uur) of richting de Kralingse Plas (2,5 uur) Combineer de vaartocht met hapjes en drankjes van Mangiare, Brouwerij Noordt of 't Vlaamsch Broodhuys

  • Openingstijden: Deze locatie is in het seizoen geopend van 09:00 tot 21:00, reserveer voordat je naar de steiger komt wel even online je sloep.
  • Populaire routes: De meeste vaartochten gaan over de Rotte (2 tot 6 uur) of via de sluis naar de Kralingse Plas (min. 3 uur) Alleen op door de weekse dagen, mits het niet te warm is, raden we aan om naar de Bergse Plas te gaan (min 3 uur). 
  • Sluizen: van 1 april t/m 31 oktober, van ma t/m do van 09:00 tot 20:00 en vrij, zat, zon van 09:00 tot 22:00. Let op, op warme dagen en in het weekend kan de wachttijd bij de sluis behoorlijk oplopen, soms tot wel 1,5 uur. 
  • Bereikbaarheid & parkeren: De steiger ligt in deelscooter service gebied midden in het centrum van Rotterdam, dichtsbijzijnde OV-punten zijn. Tramhalte Meent, Station Blaak en Metrostation Coolsingel. In de stad is het overal betaaldparkeren, maar wanneer vooraf een parkeerplek in de Meent garage reserveert ben je aanzienlijk voordeliger uit. 

Hapjes en drankjes aan boord

Maak je vaartocht compleet te maken werken we samen met lokale horeca partners. Voor de Bergse plas zijn dit Winebar Mendoza, Facet eten en Drinken en W.S.V. Aegir | The sailor. Voor de locatie in het centrum van Rotterdam zijn dit Vlaamsche Broodhuys, Mangiare en Brouwerij Noordt

Allemaal
echt heel 
erg lekker! 

Waarom zou je zelf tassen vol hapjes en drankjes naar de sloep sjouwen als je het lekkerste proviand en gekoelde drankjes al voor je klaar kan staan op de sloep. Er is genoeg keuze en we hebben ook nog leuke To Go tips voor Pizza, Sushi, Italiaans of Thaise hapjes.  

Ontdek Rotterdam vanaf het water.

Vaar in een ruime en comfortabele sloep

Onze sloepen zijn fluister stil

Varen met 
Schipper!? 

Onder de naam sloephurenrotterdam.nl verhuren we 2 ruime sloepen met schipper. De Papillon (max 20 pers) en de Hollander (max 30 pers). Op speciaal verzoek kunnen we natuurlijk ook de 12 pers deelsloepen met schipper aan u verhuren. Neem hiervoor telefonische of per e-mail contact met ons op. 
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?