Onze locaties
in Rotterdam

Varen door
't Gooi van
Rotterdam

De Bergse Plas staat bekend om z’n villa’s en talloze kleine eilandjes met hutjes erop, alleen de skyline herinnert je aan het feit dat je nog steeds in Rotterdam bent. De locals dobberen hier in hun vrije tijd uren op het water en geniet van het goede leven in Hillegersberg. Of ga even kijken in het dorp Hillegersberg bij een van de bruisende horeca zaken van het dorp of in een van de chique kleding winkels. Hillegersberg staat ook wel bekend als 't Gooi van Rotterdam. 

Voor deze route volg je de knooppunten: 5, 4, 8(sluis), 9, 10, 11, (keren), 9, 8(sluis), 4, 5 We adviseren een vaartijd van 3,5 tot 4,5 uur, afhankelijk van de wachttijden bij de sluis. Deze sluis is erg klein, daaarom loopt bij warm weer de wachttijd bij de sluis al snel op tot 1,5 uur, houdt hier rekening mee tijdens het plannen van de vaartocht. De route heeft een lengte van 12 kilometer en je moet 2 keer een sluis (Berg en Broekse verlaat)  De sluis is geopend van vanaf 1 april van ma t/m do van 09:00 tot 20:00 en vrij t/m zo van 09:00 tot 22:00.

Golden hour is nergens zo mooi als op het water

Met wie zie jij jezelf al liggen op het ruime ligdek voorin de sloep?

Wie van jouw vrienden eet ook altijd alle hapjes op?

Een sloep huren en varen op de Bergse Plas

Kijk je ogen uit naar alle imposante villa's en eilandjes met particuliere vakantiehuisje 

Via de sluis Berg en Broekse verlaat naar Hillegersberg

Vanaf de Lombardkade is het ± 45 minuten varen naar de sluis voor de Bergse Plas. Je vindt deze net buiten de ring van Rotterdam, op ongeveer 200 meter naast het iconische Tims Limonade fabriek en vlak voor Roeivereniging Nautilus aan de linker oever. Op warme dagen en in het weekend raden we je af om hier doorheen te gaan. Dit komt omdat de wachtijden al gauw oplopen tot 1,5 uur. Je verliest dus veel vaartijd met het passeren van deze sluis.

Eenmaal op de plas word je begroet door de statige villa’s gelegen aan de straatweg, door de locals ookwel Quote Road genoemd. Op de Achterplas varen we tussen de talloze kleine eilandjes door met allerlei recreatiewoningen erop.

 De Skyline van Rotterdam herinnert je aan het feit dat je nog steeds in Rotterdam bent, maar verder dwingt de entourage van deze plek je gelijk het vakantie gevoel op. De Bergse Plas is geschikt als je ook lekker wilt dobberen en chillen op de boot. Doordat er veel ruimte is op de Bergse Voorplas kun je de boot lang stil laten liggenen genieten van de gezelligheid aan boord. Je vaart de Bergse Voor- en Achterplas rond in ongeveer 2 uur. De echte kroegtijgers kunnen een bezoek brengen aan Cafe Lebbink of Cafe van Eijk aan de Bergse Dorpsstraat. Doe je het liever wat rustiger en zoekje een leuke plek om te lunchen of dineren tijdens jouw vaartocht? Leg dan even aan bij de Weissenbruchlaan Onze favoriete zaken zijn  Winebar Mendoza (Geen Boot Wel Varen Steiger), Facet of Winebar Abbrazzo. 

Rondom de Bergse Plas zitten veel horeca zaken waar je lekker kunt eten, echter kun je ook op veel plekken afhalen en je eigen Floating Dinner op de sloep organiseren. Aan de Straatweg, naast Dok 99 zit Deli Noord en op 100 meter lopen Yam Thai, hier haal je de lekkerste Thaise gerechten af voor op de boot. Wil je liever Sushi of Japans eten? Geen probleem Sushi en Grill Restaurant Kyoto heeft het allebei en je kunt er zelfs aanleggen! Wil je liever een pizza voor op de sloep, loop dan even langs bij La Salute voor de lekkerste italiaanse gerechten to go. Ben je na het eten opzoek naar een toetje en een kopje koffie? Dan is Talamore the place to be

Via het tunnelt onder de straatweg door, dat in het verlengde van de Prins Bernardkade ligt kom je op de Bergse Achterplas. Je vaart als eerste langs Sushi&Grill restaurant Kyoto, wil je wat eten? Haal hier dan vanaf half 4 verse sushi af. Verder bestaat de Bergse Achterplas uit talloze kleine eilandjes met recreatiewoningen. Dit gebied is een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam en één van de parels van Rotterdam Noord. Vaar hier wat langzamer en voorzichtig tussen de eilanden door omdat er veel onoverzichtelijk bochten en kruisingen zijn. In de zomer krioelen hier talloze kleine bootjes tussen de eilandjes door met mensen die van of naar hun huisjes varen.

Op de voorplas wordt in het weekend regelmatig gezeild door de lokale scouting verenigingen en karaktereische vletten. Daarnaast is er watersport vereniging Aegir, hier krijgt de lokale jeugd zeilles en worden er wedstrijden georganiseerd. Wist je dat een zeilboot altijd voorrang heeft? Vaar er daarom altijd met een grote boog (achterlangs) omheen) Rondom de gele boeien veranderen ze vaak van koers, dus let dan extra goed op. 

Combineer je vaartocht met een heelijke lunch borrel of dinner, onze tips: 
 
Winebar Mendoza (tip) Een fantastische Argentijnse wijnbar aan het water, Gauchos aan de Plas Combineer jouw vaartocht met een heerlijk dinner aan het water, Facet Gewoon echt lekker eten en drinken gecombineerd met Rotterdamse gezelligheid, Brasserie Abbrazo, bekijk en wordt bekeken bij Abbrazo op de kop van Hillegersberg, Talamore Lekker IJsjes, koffie en broodjes to go! Cafe Van Eijk en Cafe Lebbink Gezellige bruine kroege met muziek tot in de late uurtjes, voor de echte kroegtijger;), Restaurant Three Laat je verrassen door de contemporary Asian Quisine

Vaarkaart

Aanboord van onze sloepen vindt je op de motorkist een sticker met daarop de vaarkaart met alle nodig informatie over het vaargebied. Heb je een specifieke route in gedachten noteer dan de knooppunten uit inleiding van de route pagina. Deze knooppunten vindt je terug op de vaarkaart 

Lombardkade

Je start deze route aan de Lombardkade 46, midden in het centrum van Rotterdam. Wil je voor of na je vaartocht een drankje doen op een van de terrassen? Dan hierbij onze favoriete: Wijnbar Jansen, Bar Pepito, Cafe Pol, Cafe van Zanten en Brasserie Pierre. 

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?