't Gooi van
Rotterdam

Ontdek de
Bergse Plas in 
Hillegersberg

Een vaartocht over de Bergse Plassen vanaf Winebar Mendoza in Hillegersberg duurt ± 2 uur. Natuurlijk kun je gewoon lekker een paar uur op de plas dobberen zoals de locals vaak doen. De lengte van een vaartocht over de Bergse voor- en achterplas is ± 11 km en kan in 2 uur gevaren worden. Je komt op deze route geen sluizen tegen. Voor deze route volg je de knooppunten: 11, 9, 10, 9, 11

De Bergse Plas staan bekend om z’n villa’s met imposante tuinen, de molen en de vele kleine eilandjes op de Bergse Achterplas. Een vaartocht over de bergse Plassen duurt ± 2 uur. Maar je kunt er ook uren dobberen en genieten van de gezelligheid aan boord. Maak je vaartocht helemaal compleet met een flesje wijn en borrelbox van Winebar Mendoza of sushi van Restaurant Kyoto 

Bootje varen op de Bergse Plas 

Hillegersberg staat ook wel bekend als 't Gooi van Rotterdam 

Sloep huren vanaf Winebar Mendoza

Deze vaartocht beginnen we vanaf de Weissenbruchlaan 149, aan het terras van Wine Bar mendoza vindt je onze sloepen. Voordat je gaat varen kun je hier een kopje koffie drinken of genieten van een lunch. De Skyline van Rotterdam herinnert je aan het feit dat je nog steeds in Rotterdam bent, maar verder dwingt de entourage van deze plek je gelijk het vakantie gevoel op.

De Bergse Plas is geschikt voor mensen die naast een mooi stukje varen ook lekker willen chillen op de boot. Doordat er veel ruimte is op de Bergse Voorplas kun je de boot lang laten dobberen en genieten van de gezelligheid aan boord. Je vaart de Bergse Voor- en Achterplas rond in ongeveer 2 uur.

De Bergse Plas is in de 17e en 18e eeuw ontstaan als gevolg van turfwinning om vervolgens in de 20e eeuw ontdekt te worden door de gegoede rotterdammer als aantrekkelijk woon- en recreatiegebied. De Straatweg, de verbindsweg naar rotterdam die de Voor- en de Achterplas van elkaar scheidt, staat ook wel bekend als de Quote Road door de vele kapitale villa’s met imposante tuinen die grenzen aan de Bergse Plassen. Waar vroeger veel gezeilt en geroeid werd op de plassen, varen de locals tegenwoordig graag een rondje met hun kapitale sloep of tender.

Eenmaal op de plas valt de Prinsenmolen als eerste op, deze molen, gebouwd in 1648 is van het type grondzeiler. Het bijzondere aan deze molen is dat deze nog steeds maal vaardig is en wordt bewoont door een molenaar die 1x per maand de molen laat draaien. Omdat de molen nog volledig functioneel is kan in geval van nood de molen worden ingezet om water uit de Bergse Plas naar de Rotte te pompen, de laatste keer dat dit gebeurt was in 25 en 26 oktober 2002. De molen is elk jaar op de nationale molen dag te bezichtigen (2e zaterdag van mei).

Vaar je verder, dan zie je watersportvereninging Aegir en de naastgelegen scouting verenigingen. Zij organiseren in het weekend zeilwedstrijden en zeiltrainingen, en op zaterdag varen ook de karakteristieke vletten van de naast gelegenscouting verenigingen uit.

Via de tunnel onder de straatweg door, dat in het verlengde van de Prins Bernardkade ligt, kom je op de Bergse Achterplas. Je vaart als eerste langs Sushi&Grill restaurant Kyoto. Wil je wat eten? Haal hier dan vanaf half 4 verse sushi af. Verder bestaat de Bergse Achterplas uit talloze kleine eilandjes met recreatiewoningen. Dit gebied is een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam en één van de parels van Rotterdam Noord. Vaar hier wat langzamer en voorzichtig tussen de eilanden door omdat er veel onoverzichtelijk bochten en kruisingen zijn. In de zomer krioelen hier talloze kleine bootjes tussen de eilandjes door met mensen die van of naar hun huisjes varen.

Vaarkaart

Aanboord van onze sloepen vindt je op de motorkist een sticker met daarop de vaarkaart met alle nodig informatie over het vaargebied. Heb je een specifieke route in gedachten noteer dan de knooppunten uit inleiding van de route pagina. Deze knooppunten vindt je terug op de vaarkaart 

Winebar
Mendoza

Je start deze route vanaf Winebar Mendoza, zij zijn gedurende de zomermaanden dagelijks van 12:00 tot 23:00 geopend. Naast dat je voor vertrek even naar de WC kan kun je hier ook heerlijk op het terras zitten voor of na je vaartocht. 

Ook kun je een heerlijke borrelplank of drankjes bestellen voor op de sloep. 

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?