Kralingen,
oh Kralingen!

't Central Park
van Rotterdam

De Bergse en de Kralings Plas zijn de laatst overgeblevenen van de 7 plassen die vroeger ten noorde van Rotterdam lagen. Deze plassen zijn gedempt om ruimte te maken voor de woningbouw in de Prins Alexander Polder. De Bergse Plas werdt niet gedempt omdat de gegoede Rotterdammer dit inmiddels had ontdekt als aantrekkelijk woongebied en de Kralingse Plas was te diep, en daardoor te duur, om te dempen. De zuidelijke eilanden en het parkje bestaan wel uit puin afkomstig van het bombarderment van de tweede wereld oorlog. 

Op de Kralingse Plas hebben wij geen botenverhuur locatie, maar je kunt er wel naar toe varen, bij deze route gaan we er vanuit dat het vertrekpunt de Weissenbruchlaan 149, Winebar Mendoza is. De route over beide plassen ongeveer 12 km, we adviseren een vaartijd van 4 uur. Je komt namelijk langs 2 verschillende sluizen en moet in totaal 4x schutten. Zeker op warme dagen kan de wachttijd bij de sluis behoorlijk oplopen. Volg voor deze route de knooppunten: 11, 9, 8 (sluis), 4, 7(sluis), 7(sluis), 4, 8(sluis), 9, 11

Golden hour is nergens zo mooi als op het water

Met wie zie jij jezelf al liggen op het ruime ligdek voorin de sloep?

Wie van jouw vrienden eet ook altijd alle hapjes op?

Een sloep huren en varen op de Kralingse Plas

Geniet van een magische uitzicht op de Skyline.

Via de het Berg en Broekse verlaat en het Kralingse Verlaat 

De vaartocht vanaf Hillegersberg naar de Kralingse Plas brengt je langs 2 sluizen, let goed op de openingstijden en wachtrijen op warme dagen. Per schutting heb je 20 tot 90 minuten nodig afhankelijk van de wachtijd bij de sluis. Je kunt in 3,5 uur heen en weer varen, echter op warme dagen heb je hier minimaal 4 uur voor nodig, met name bij het Berg en Broekse verlaat wordt het snel echt druk, (wachttijd tot wel 1 uur)

Nadat we via de sluis de Rotte op zijn gevaren gaan we rechts af en varen we langs Tims Limonade fabriek. Ter hoogte van de gordelweg gaan we linksaf, de boezem op die langscrooswijk richting kralingen loopt. Langs de boezem wordt in de komende jaren Nieuw Kralingen gebouwd, een deel van de havens en het industrieterrein zullen worden gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Aan het einde van de boezem treffen we het sluisje (Kralingse Verlaat) waar we doorheen moeten om 1,5 meter later op de Kralingse Plas uit te komen. Let op, het huis naast de sluis is bewoond, zet de muziek daarom even uit en praat wat zachter. 

De Kralingse Plas, omringt door z’n eigen bos en een prachtig uitzicht op de skyline, staat ook wel bekend als het Central Park van Rotterdam. Het Rondje Plas, van 5 kilometer, is bij veel hardlopers en wandelaars uit Rotterdam een begrip. De kralingse plas heeft een oppervlak van 10 ha en wordt veel gebruikt door de lokale zeilverenigingen.

Onze hotspots aan de Kralingse Plas zijn: 

  • Brasserie Woods: Direct naast te sluis ligt deze gezellig brasserie waar je van 10:00 tot 22:30 terecht kunt
  • Restaurant de Tuin: Hun terras is een fenomeen in Rotterdam en de serre is de perfecte plek voor een borrel of feestje. Je kunt aanmeren aan hun eigen steiger.
  • The Boathouse: Een perfecte locatie voor events en borrels voor grote groepen.
  • De Schone Lei: De uitgebreide kaart valt in het niets bij misschien wel het prachtige uitzicht op de skyline. 

Vaarkaart

Aanboord van onze sloepen vindt je op de motorkist een sticker met daarop de vaarkaart met alle nodig informatie over het vaargebied. Heb je een specifieke route in gedachten noteer dan de knooppunten uit inleiding van de route pagina. Deze knooppunten vindt je terug op de vaarkaart 

Winebar
Mendoza

Je start deze route vanaf Winebar Mendoza, zij zijn gedurende de zomermaanden dagelijks van 12:00 tot 23:00 geopend. Naast dat je voor vertrek even naar de WC kan kun je hier ook heerlijk op het terras zitten voor of na je vaartocht. 

Ook kun je een heerlijke borrelplank of drankjes bestellen voor op de sloep. 

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?