Bootverhuur
Bergse Plas

't Gooi van
Rotterdam

Binnenkort varen op de Bergse Plas? Dan is onze bootverhuur precies wat je zoekt. De Bergse Plas is gelegen in de mooie wijk Hillegersberg, en staat bekend als watersportgebied. Zeker bij jonge zeilers en andere sporters is dit gebied ontzettend in de trek. Wanneer je dus een bootje huurt op de Bergse Plas is er van alles te beleven op en rondom de plas, want ook de omliggende huizen zijn prachtig. Wil je dit zelf ontdekken? Kom dan langs bij Geen Boot Wel Varen, dé bootverhuur van de Bergse Plas!

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Boot huren in Hillegersberg
'ontdek de Quote Road'

Start jouw vaartocht vanaf Winebar Mendoza. Vanaf hier vaar je een leuke route van 2 tot 3 uur over de Bergse Plassen. De Bergse Plas staat bekend als populaire leefomgeving voor de gegoede Rotterdammer. De riante villa’s met hun imposante tuinen gelegen aan de plas getuigen hiervan. Op de Achterplas bevinden zich talloze eilandjes met allerlei kleine huisje die dienstdoen als buitenverblijf. De Bergse Achterplas is een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam aangezien je het gebied moeilijk van buitenaf kunt zien. Tijdens het varen op de Bergse Plas zal je aan de oostkant de Prinsenmolen passeren, en aan de noord-west kant de prachtige huizen met luxe boten. Daarna richting de Achterplas varen? Geen probleem! Dit kan middels een kleine tunnel aan de westhoek van de plas.

Een sloep huren op de Bergse Plas

Binnenkort een sloep huren op de Bergse Plas? Dan kom je vast en zeker langs het pannenkoekeiland, gelegen aan de noordkant van het meer. Hier in de buurt vind je diverse aanlegsteigers, welke je kunt gebruiken als je even aan wal wilt. Vanaf hier ben je binnen no-time bij diverse horeca-aangelegenheden, zoals Facet en Abrazzo. Ideaal voor een sanitaire stop of een overheerlijke lunch.

Varen op de Bergse Plas in Rotterdam

Tijdens het varen op de Bergse Plas zal je langs ontzettend veel kleine, losse eilandjes varen. Door de velen bomen en grote huizen, zal elke bocht weer een verassing zijn. Neem je tijd om alles in je op te nemen en bewonder de ‘hollywood-waardige’ villa’s op de eilanden. Wist je bijvoorbeeld dat veel mensen een eilandje ‘bezitten’ en hier hun recreatiewoning op hebben? En dat dit eiland, vanzelfsprekend, alleen met de boot te bereiken is? Hoe gaaf is dat!

Hotspots in Hillegersberg

Deze vaarroute kent diverse leuke hotspots.  Zo kan je, tijdens het varen op de Rotte, een bezoek brengen aan: 

Gauchos aan de Plas, Facet, Abrazzo, Kyoto Sushi & Grill, Talamore, Nok Moi Thais (afhaal) Restaurant, Wijnbar Mendoza, Ambachts Huys, Cafe van Eijk, Cafe Lebbink, Three 

Sloep 
Huren 

Wil jij varen over de Bergse Plas in Hillegersberg Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het varen op de Bergse Plas lees je hieronder.

Aandachts
punten

  • Zeilboten hebben voorrang: Op de bergse plas varen veel zeilboten, deze hebben voorrang. Blijf uit de buurt en vaar altijd achter ze langs. Soms zijn er wedstrijden, blijf dan buiten de boeien baan i.v.m. je eigen veiligheid.
  • Respecteer de privacy van de bewoners: langs de oevers van de plas zijn veel privé steigers en tuinen, hier mag je helaas niet aanmeren. Alleen bij W.S.V. Aegir en aan de Weissenbruchlaan zijn openbare steigers.
  • Bewaar afstand: vaar je langs de villa's aan de straatweg houdt dan tenminste 25 meter afstand t.o.v. de oever.
  • Let goed op tussen de eilanden: tussen de vele eilanden heb je soms slecht zicht, houdt de snelheid laag en kijk goed om je heen. Vaar ook altijd zoveel mogelijk aan de rechterkant en neem de bochten ruim zodat je kunt zien of er tegenliggers zijn.
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?