Varen op
de Schie

Bootverhuur
op de Schie

In 1389 kreeg Delft toestemming om een eigen kanaal naar de waterweg te graven via 'de Delf'. Maar, vanwege de sterke Rivaliteit tussen Delft, Schiedam en Rotterdam, wilde de steden hun kanalen echter niet delen. Om deze reden was Delft genoodzaakt om zijn eigen kanaal door te graven naar de Nieuwe Waterweg. Aan de monding van dit kanaal ontstond een nieuwe haven, Delfshaven. Door inklinking van het omliggende veengebied is het waterpeil enkele meters hoger dan het land, een typisch Hollands verschijnsel. Na de tweede wereld oorlog dempte Rotterdam hun kanaal met puin uit de stad. De Schie is onderdeel van het Rijn-Schiekanaal en loopt tot aan Leiden, het water wordt dagelijkse gebruikt door binnenvaartschepen.* Daarentegen is de Schiedamse schie niet heel populair bij watersporters i.v.m. de vele lage bruggen.

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Sloep huren op de Schie

Varen op de Schie biedt een betoverende ervaring vol ontdekking en ontspanning. Deze prachtige waterweg, die dwars door het schilderachtige landschap van Nederland kronkelt, is een ware oase van rust en schoonheid. Terwijl je over de kalme wateren van de Schie vaart, word je omringd door weelderige groene oevers, met schilderachtige molens en charmante dorpen die langs de kant opduiken. 

Het is een unieke kans om de rust en sereniteit van het Nederlandse platteland te ervaren, weg van de drukte van de stad. Varen op de Schie biedt ook een fascinerende blik op het rijke historische erfgoed van de regio. Langs de oevers vind je tal van historische bezienswaardigheden, waaronder oude herenhuizen, monumentale boerderijen en traditionele windmolens die dateren uit vervlogen tijden.

Sloep huren
op de Schie

Wil jij varen over de Schie? Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Let je nog wel even op de volgende aandachtspunten?

Aandachts
punten

  • Beroepsvaart aanwezig, gebied alleen voor gevorderde watersporters.
  • Blijf dicht bij de kant, vaar een duidelijke koers en kijk goed om je heen.
  • Deze schepen hebben beperkt zicht, kunnen niet uitwijken en varen dus niet om jou heen.
  • Onverwachts oversteken / koers wijzigen is erg gevaarlijk.
  • Veiligheid komt altijd op nummer 1, denk eerst goed na voordat je iets doet.
  •  
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?