Ontdek Delfshaven
vanaf het water

Bootverhuur
Delfshaven

Altijd al willen varen door Delfshaven? Dan is deze informatie over het vaargebied ontzettend handig. Delfshaven is namelijk rond 1389 gegraven als voorhaven voor Delft. De grote rivaliteit tussen de steden Schiedam, Rotterdam en Delft maakt het niet mogelijk om elkaars havens en kanalen te delen. Met de komst van de Westzeedijk in 1968 werd de haven afgesloten van de Nieuwe Maas en liep de verbinding van de Schie naar de Nieuwe waterweg voortaan via de Parksluis in de Coolhaven. Dankzij z’n karakteristieke uitstraling en enkele oude schepen is Delfshaven echt een uniek stukje Rotterdam, in de Voorhaven is een kleine steiger waar je kort kunt aanmeren voor een korte wandeling door Delfshaven.

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Een sloep huren in Rotterdam

Wil jij varen door Delfshaven? Dat komt goed uit! Bij Geen Boot Wel Varen kan je namelijk heerlijk varen over de wateren van Delfshaven. Wij hebben voor de zekerheid de vaartijden voor op een rij gezet:

Een vaartocht naar Delfshaven is het snelst vanaf de Lombardkade en duurt ± 4 uur. (2 uur heen en 2 uur terug) Zodra je de stad uit bent ga je linksaf het Noorderkanaal op. Halverwege kom je de Bergsluis tegen, deze wordt op afstand bedient. Vanaf de Bergse plas kun je ook naar Delfshaven varen echter moet je 2x een sluis door waardoor dit aanzienlijk langer duurt. duurt dit ± 2,5 uur (tot 5 uur).

Geschiedenis van Delfshaven

Delfshaven, een historische wijk in Rotterdam, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Het werd gesticht in 1389 als een onafhankelijke havenstad. In de 16e eeuw was Delfshaven een belangrijke haven voor de handel in graan en jenever, en het was van hieruit dat de Pilgrim Fathers in 1620 vertrokken naar Amerika. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Delfshaven zwaar beschadigd, maar het historische centrum werd zorgvuldig gerestaureerd in de decennia daarna. Vandaag de dag staat Delfshaven bekend om zijn pittoreske grachten, historische architectuur en levendige culturele scene, waardoor het een geliefde bestemming is voor zowel toeristen als bewoners.

Sloep 
Huren 

Wil jij een sloep huren in Delfshaven dan ben je bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam aan het juiste adres. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het varen naar Delfshaven lees je hieronder.

Aandachts
punten

  • Vaar langzaam door de haven, een te hoge snelheid kan gevaarlijk zijn.
  • Je kunt niet overal zomaar aanmeren in de haven, uitsluiten bij een openbare steiger in de Voorhaven.
  •  
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?