Bootverhuur
Hillegersberg

't Gooi van
Rotterdam

Hillegersberg staat ook wel bekend als ’t Gooi van Rotterdam, is gelegen aan het water en in het Lommerijk gebied, dat bekend staat als de Bergse Plassen. De plassen zijn twee voormalige veenafgravingen. Vanaf het water op de Bergse Voorplas kun je de Hillegonda kerk goed zien. Rondom de kerk is de oude dorpskern, gelegen op een donk (zandrug in een veen gebied), goed zichtbaar. Volgens de legende van Hillegersberg is de zandberg ontstaan doordat de reuzin Hillegonda zand uit haar schort was verloren, waarna ze besloot om daar maar haar huis te bouwen. In werkelijkheid is de Berg van Hillegersberg ontstaan door het verstoven zand uit rivierbeddingen rond het einde van de ijstijd, daarnaast duiden diverse archilogische vondsten op bewoning van het gebied in de pre-historische periode. Hillegersberg is vernoemd naar Hildegard van Vlaanderen, de vrouw van graaf Dirk II (932 – 988) van Holland en west Friesland. Wil je dit zelf ontdekken? Kom dan langs bij Geen Boot Wel Varen, dé bootverhuur in Hillegersberg!

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Sloep huren in Hillegersberg
'ontdek de Quote Road'

Wil jij binnenkort met een sloep gaan varen in Hillegersberg? Dan zal je vast en zekerde Quote Road passeren. De voor- en de achterplas worden namelijk geschieden door de Straatweg. Hier staan veel momumentale panden, herenhuizen en enorme villa’s. Deze straat wordt in de volksmond ookwel de 'Quote Road' genoemd. De tuinen van de gegoede Rotterdammers, grenzen bijna allemaal aan het water en zij dus goed zichtbaar vanaf de plas waardoor je je ogen uitkijkt als je over de plassen vaart. Houdt er wel rekening mee dat je op gepaste afstand (±25 meter) langs de huizen vaart.

Combineer jouw vaartocht met Funshoppen

In de oude dorpskern van hillegersberg zitten veel locale en chique kleding winkels, hoe leuk is het om van jouw vaartocht een compleet dagje uit te maken door nog even te funshoppen en mooie nieuwe kleding te passen.  De winkeliers in Hillegersberg staan klaar om je met open armen te ontvangen Bekijk de pagina van Inside Hillegersberg en Winkelen in Hillegersberg om het verschillende winkelaanbod alvast te bekijken.

Een boot huren in Hillegersberg
'van Molens tot de scouting'

Als je een boot huurt in Hillegersberg kun je verschillende kanten op. Zo zal je op de dijk tussen de Rotte en de Bergse voorplas langs de Prinse molen varen. Een molen welke tot op de dag van vandaag nog steeds maal vaardig is en door een échte molenaar wordt bewoond! Omdat de molen nog volledig werkt is deze in 2002 toen het gemaal in onderhoud was ingezet om het waterpijl in de Bergse Plas te verlagen. Het pijl was toen ter tijd namelijk erg gestegen als gevolg van hevig regenval. Ook aan de voorplas zijn enkele scouting verenigingen en de watersportvereniging Aegir gelegen. Vanuit hier wordt door de scouting jeugd veel gezeild op de Bergse Plas in karakteristieke vletten. Daarnaast organiseert Aegir met enige regelmaat zeilwedstrijden op de plas.

Varen in hillegersberg

Ter hoogte van de Prins Bernardkade bevindt zich de sluis naar de Rotte, met een verval van bijna 2 meter, tegenover het tunneltje naar de Bergse Achterplas. Mocht je honger hebben dan kun je net voorbij het tunnel vanaf half 4 lekker verse sushi afhalen voor op de sloep... Eenmaal op de achterplas lijkt het wel alsof de stad kilometers ver weg is, de talloze eilandjes met hutjes erop geven je gelijk een vakantie gevoel. De achterplas wordt dan ook beschouwd als een van de best bewaarde pareltjes van Rotterdam. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Sloep 
Huren 

Wil jij varen over de Bergse Plas in Hillegersberg Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het varen op de Bergse Plas lees je hieronder.

Aandachts
punten

  • Zeilboten hebben voorrang – Zeilboten hebben, omdat ze afhankelijk zijn van wind, voorrang geef ze daarom veel ruimte en vaar altijd achter ze langs. Is er een zeilwedstrijd aan de gang, vaar dan altijd ruim buiten de gele wedstrijd boeien langs.
  • Let goed op tussen de eilanden – tussen de eilanden is het water erg smal, soms zie je ook niet water of wie er vanaf de andere kant komt. Vaar daarom extra langzaam en maak wat grotere bochten zodat je kunt zien of er iemand vanaf de andere kant komt.
  • Houdt rekening met elkaars privacy –  nagenoeg alle eilanden en kades langs het water zijn privé, respecteer de privacy van de bewoners en andere recreanten en ruime beetje afstand (25 meter) van de kade en andere boten.
  •  
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?