Bootverhuur
Kralingse Plas

Ontdek de
Kralingse Plas

Wil jij binnenkort varen op de Kralingse Plas? Leuk! De Kralingse Plas, omringt door z’n eigen bos en een prachtig uitzicht op de skyline, staat ook wel bekend als het Central Park van Rotterdam. Het rondje plas, van 5 kilometer, is bij veel hardlopers en wandelaars uit Rotterdam een begrip. De Kralingse Plas heeft een oppervlak van 10 ha en wordt veel gebruikt door de lokale zeilverenigingen. Ooit behoorde de Kralingse Plas toe aan een groep van 15 veenplassen die zich uitstrekte van de ’S Gravenweg in Rotterdam tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel. Echter zijn de andere 14 plassen gedempt om ruimte te maken voor de Prins Alexander Polder. De Kralingse Plas was destijds te diep, en daardoor te duur, om te dempen. De naam is in 1895 veranderd van Noord – of Bosch Plas, naar Kralingse Plas. De Kralingse Plas kent dan ook twee Windmolens, De Ster en De lelie, gebruikt om specerijen te malen. Wil jij varen in dit prachtige gebied? Geen Boot Wel Varen is dé bootverhuur voor de Kralingse Plas. Reserveer hieronder direct een sloep of lees meer informatie over dit prachtige vaargebied.

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Boot huren Kralingse Plas:
'prachtige bezienswaardigheden!'

Wil je een bootje huren om de Kralingse Plas te ontdekken? Zorg dan dat je de tijd neemt om alle bezienswaardigheden in je op te nemen. Zo kom je tijdens het varen over de Kralingse Plas langs het hertenkamp, de golfbaan, verschillende molens (de Lelie en de Ster) en het welbekende Pannenkoekenhuis. Ook in de zomer is varen op de Kralingse Plas een perfecte keuze, aangezien er veel zonnige terrassen aan het water grenzen. Stap tussendoor dus even aan wal om te genieten van een overheerlijke lunch en/of een sanitaire stop. Geef een bezoekje aan de Tuin van de Vier Windstreken of neem plaats aan een gezellig tafeltje bij brasserie Woodz. Liever picknicken of even languit van de zon genieten? Meer dan aan bij de steiger aan het Kralingse strand. Hier kan je genieten van een frisse duik!

Een sloep huren op Kralingse Plas

Wil jij een sloep huren op de Kralingse Plas? Goed idee! Ondanks dat wij hier geen steiger met sloepen hebben liggen, kun je er wel heen varen met een van onze sloepen. Vanaf de Lombardkade ben je er met 45 tot 60 minuten en vanaf de Bergse Plas heb je zeker 1 uur nodig om er naartoe te varen. Een heerlijke vaarroute dus! De plas is zo’n 10 ha groot, een rondje Kralingse plas per boot is in 30 minuten gedaan. Dit maakt een bezoek aan de Kralingse plas een perfecte toevoeging van jouw vaardag. Meer niet aan in de natuur, maar uitsluitend aan steigers, de natuurlijke kade is te ondiep om met een sloep aan te meren. Geïnteresseerd in een sloep huren op de Kralingse plas? Reserveer dan direct hieronder een van onze comfortabele, elektrische sloepen.

Varen op de Kralingse Plas is een en al plezier

Wil jij binnenkort varen op de Kralingse Plas? Gaaf! Houdt er rekening mee dat in dit vaargebied veel zwemmers en watersporters aanwezig zijn. Dit betekent dat je hier maximaal 5 km/h mag varen, om ongelukken te voorkomen. Maar dat is geen enkel probleem zijn met alle bezienswaardigheden om je heen: zo heb je alle tijd om alles te bekijken!

Hotspots Kralingse Plas Rotterdam

Restaurant de Tuin staat bekend om het grote terras direct aan de plast met bijna een iconisch imago in Rotterdam. De serre is de perfecte plek voor een gezellige borrel of feestjes. Je kunt aanmeren aan hun eigen steiger. Direct naar de sluis vindt je Brasserie Woods, hier kun je dagelijks van 10:00 tot 22:30 terecht voor een lunch, borrel of dinner. Hun terras ligt heerlijk in de zon. Aanmeren kan tijdelijk aan de steiger van de sluis. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het terras van de Schone lei hun uitgebreide kaart valt in het niets bij het prachtige uitzicht op de Skyline van Rotterdam. 

Sloep 
Huren 

Ben jij opzoek naar een sloepverhuurbedrijf op de kralingse plas? Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het varen op de kralingse Plas lees je hieronder.

Aandachts
punten

  • Hier varen regelmatig veel zeilboten, deze hebben voorrang. Blijf uit de buurt en vaar altijd achter ze langs. Soms zijn er wedstrijden, blijf dan buiten de boeien baan i.v.m. je eigen veiligheid.
  • Waterplanten kunnen hier erg hoog komen te staan, voel je dat de sloep trilt of dat de snelheid afneemt? Zet de sloep dan enkele seconden volledig in z’n achteruit en vervolgens weer in z’n voorruit. Hierdoor snij je de planten los en gooi je ze van de schroef af.
  •  
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?