Van oost
naar west

Noorder-
Kanaal

Het Noorderkanaal vormt de verbinding tussen de Rotte en de Schie en is aangelegd omdat de route naar de Maas, via het Stokviswater naar de Delftsevaart, niet erg populair was. Na de tweede wereldoorlog was de rol van binnenscheepvaart in Rotterdam sterk afgenomen. Hierdoor werd het Noorderkanaal de enige ontsluiting aan deze zijde. Varend op het Noorderkanaal is het mogelijk om twee richtingen op te varen. 

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Richting Kralingen - Oost

Wanneer je richting het Oosten vaart (langs Crooswijk) kom je uiteindelijk bij het Kralingse Verlaat. Via deze sluis kun je tijdens het sloep huren in Rotterdam de Kralingse Plas op. Het sluisje tussen het Noorderkanaal en de Kralingse Plas is geopend van ma t/m do van 09:00 tot 20:00 en van vrij t/m zon van 09:00 tot 22:00. Op warme dagen kan de wachttijd behoorlijk oplopen, Kom je vanaf de Lombardkade, zorg dan dat je minimaal 90 minuten voor het einde van de reservering bij de sluis terug bent. 

Richting van Nelle Fabriek - West

Het Noorderkanaal kenmerkt zich door de vele woonboten die er zijn aangemeerd, ook vinden we er de studentenroeivereniging ‘Skadi’ en het uiteinde van de Hofbogen (de restanten van hofplein lijn, ookwel ‘Het Luchtspoor’ genoemd). De hofbogen staan bekend om z’n 2 kilometer aan creatieve ondernemers in design, fashion en food & drinks. Zodra je de Van Nelle Fabriek in de verte ziet verschijnen weet je dat je bijna bij het einde bent. Hier gaat het Noorder Kanaal over in de Schie*

Sloep 
Huren 

Wil jij varen over het Noorderkanaal? Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het varen op het Noorderkanaal lees je hieronder. 

Aandachts
punten

  • Vaar maximaal 6 km/u en houdt zo veel mogelijk rechts

  • Veroorzaak geen geluidsoverlast voor woonboot bewoners
  • Vaar niet te dicht langs de woonboten, dit is hinder en kan tot schade leiden.

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?