Bootverhuur
Aan de Rotte

Ontdek de Rotte
vanaf het water

Wil jij binnenkort varen op de Rotte? Prima keuze, want in het vaargebied 'De Rotte' kan je prima vertoeven. De Rotte staat ook wel bekend als de meanderende rivier die Rotterdam zijn naam gaf De rivier loopt van Bleiswijk (Rottemeren), de bron, helemaal tot in Rotterdam. De Rotte eindigt tegen de Blaak aan. Dit laatste stuk vanaf de Lombardkade, de Jacobsbrug t.h.v. de Blaak, is echter alleen met hele kleine bootjes te varen. Eenmaal in Rotterdam heeft de Rotte in de afgelopen eeuwen her en der andere namen gekregen. Wil jij varen over dit prachtige gebied? Geen Boot Wel Varen is dé bootverhuur voor de Rotte en Rottemeren. Reserveer hieronder direct een sloep of lees meer informatie over dit prachtige vaargebied. ­

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Boot huren aan de Rotte
Een prachtige ervaring!

Wanneer je een boot huurt op de Rotte en een van de prachtige vaarroutes vaart, is het kennen van de geschiedenis een leuk extraatje. Vroeger bouwde men dammen om gebieden te beschermen tegen overstromingen. In deze dammen zaten sluizen, zodat boten er wel doorheen konden, maar de gaten ook makkelijk afgesloten konden worden als er overstromingen dreigden. De Rotte heeft in het verleden meerdere Dammen gekend. De Dam, waar onze stad z’n naam aan te danken heeft, ligt onder de Hoogstraat en is maar liefst 400 meter lang. Deze dam is in ± 1270 gebouwd en bleek algauw een aantrekkelijke plek om handel te drijven en huisje te bouwen.

Een sloep huren op de Rotte  

Wanneer je over de Rotte wilt varen kun je het beste een sloep huren bij Geen Boot Wel Varen locatie Lombardkade 46. Vanaf hier vaar je namelijk in Noordelijke richting de stad uit. In een vaartocht van ± 2,5 uur kun je het Rotterdamse deel van de Rotte ontdekken, je vaart dan tot en met Oud Terbregge. Vaar je verder door, dan wordt het steeds landelijker, en zie je goed waarom de Rotte handig gebruikt werd om goederen van boerderijen en tuinderijen naar de stad te brengen.

Varen op de Rotte is een en al plezier

Tegenwoordig staat het water echter beter bekend als Plezierrivier de Rotte. Wanneer je gaat varen op de rotte zal je ook geen beroepsvaart meer tegenkomen, dit maakt het een veilige plek om ervaring op te doen met het besturen van een sloep. In de zomer is het dan ook altijd gezellig druk op de Rotte. Je kijkt je ogen uit! Prachtige huizen, bootjes en zwemmende gezinnen. Het is een en al feest. 

Leuke hotspots langs de Rotte

  • Rijntje aan de Rotte, Een hoog aangeprezen klein restaurant, Franse keuken
  • Restaurant Meerenbos, een perfect plek om even de beneden te strekken!
  • Restaurant de Prins van Terbregge, Eten op sterren niveau en de bekend van de grootste wijnkaart van nederland! Maar ook perfect voor een kopje koffie of een lekker lunch.
  • Restaurant Bergse Plas, Het pannenkoeken restaurant van het Bergse Bos, 10 min lopen het bos in.
  • Cafe oud verlaat, Een echte bruine kroeg aan de Rotte!
  • Eetcafe de Roerdomp, een lekker stekkie met uitzicht over de Rottemeren

Sloep 
Huren
op de 
Rotte

Wil jij een bootje huren op de Rotte? Dan ben je bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam aan het juiste adres. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het bootje varen op de Rotte lees je hieronder.

Aandachts
punten

  • De rivier heeft niet tot nauwelijks last van blauwalg, dit i.t.t. de plassen
  • Er varen veel roeiers in lange boten, met lange peddels. Deze kunnen veel ruimte nodig hebben. Ook hebben ze altijd voorrang, houdt ze daarom goed in de gaten en ga tijdig aan de kant want ze kunnen erg hard gaan.
  • Het is niet toegestaan om aan de natuurlijke kade, tussen het riet of aan particuliere steigers aan te meren. Openbare steigers vindt je op de Rottemeren of bij horecagelegenheden, volg te allen tijde de lokale aanwijzingen.
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?