Bootverhuur
Rotterdam Centrum

Ontdek
Rotterdam

Een bootje varen in Rotterdam, dat is toch het mooiste wat er is? Binnen de ring van Rotterdam is een van Rotterdams laatste bevaarbare zoetwatergrachten, de Rotte. Dit water ligt Binnendams (achter de ‘Dam’ van Rotterdam). Varend over de Rotte zal de eerste kilometer zich kenmerken door zijn stedelijk uitstraling met ‘harde’ oevers en stenen bruggen. Tijdens het varen kruis je diverse bezienswaardigheden, zoals het oudste koopmanshuis van Rotterdam, de Noorderbrug, de oude Heinekenfabriek, de Crooswijksebocht en de oude poort van de begraafplaats. Dit unieke stukje Rotte in Rotterdam doet je fantaseren naar een stad met vele grachten en activiteiten op en om het water. Geen Boot Wel Varen is dé bootverhuur in Rotterdam. Wil jij binnenkort varen in Rotterdam? Reserveer hieronder dan direct een boot!

Hoe werkt het?

Een sloep huren in Rotterdam? Dat is zo geregeld en kan zelfs voor vandaag nog!

Online reserveren

15 minuten voor aavang zorgen we dat je sloep startklaar aan de steiger ligt

Start de motor

Onze crew neemt de vaarinstructies en vaarkaart met je door!

Trossen los!

We helpen je met de eerste meters of varen een kort rondje met je mee

Sloep huren Rotterdam

Wil jij binnenkort Rotterdam ontdekken? Dan is het huren van een sloep in Rotterdam dé toevoeging voor jouw ontdekkingsreis. Bekijk Rotterdam vanaf het water, en ontdek plekken met een prachtige geschiedenis. Ongeacht jouw wensen, Rotterdam heeft het allemaal. Vaar langs het pittoreske Delfshaven of Hillegersberg of bekijk de imposante wolkenkrabbers vanaf de Kralingse Plas. Wij hebben diverse vaarroutes voor je op een rij gezet, zodat je aan niks meer hoeft te denken. Een sloep huren in Rotterdam is nog nooit zo leuk geweest!

Boot huren Rotterdam:
'een prachtige geschiedenis!'

Wanneer je een boot huurt in Rotterdam en een van de prachtige vaarroutes vaart, is het kennen van de geschiedenis een leuk extraatje. Rotterdam is dé havenstad van Nederland en ontstond rond het jaar 1270 toen de dam door bewoners rondom de Rotte en de Maas werd aangelegd. Ondanks dat visserij de inkomstenbron was van velen, veranderde dit snel na het ontstaan van de eerste havens. De welbekende havenstad was geboren! Handelvoeren werd het nieuwe normaal en na de aanleg van de Nieuwe Waterweg (1872) was er al helemaal geen stoppen meer aan. Die oude Rotterdamse mentaliteit zie je tot op heden terug, en is kenmerkend voor deze prachtige stad. Meer weten van de Rotterdamse cultuur en geschiedenis? Reserveer dan snel een sloep om te kunnen varen in Rotterdam en maak er een mooie boottocht van.

Opstaplocaties voor bootverhuur in Rotterdam

Kom varen in Rotterdam en geniet van de prachtige vaargebieden. Onze elektrische sloepen zijn eenvoudig te besturen en lekker luxe. We hebben 2 steigers, aan de Bergse Plas (Weissenbruchlaan 149) en aan de Rotte (Lombardkade 46) in het centrum van Rotterdam. Kies eerst een steiger locatie om de advies routes te bekijken vanaf die locatie. 

Hotspots in Rotterdam

Combineer het varen in Rotterdam met een bezoek aan een of meerdere Hotspots

  • Wolly aan de waterkant aan het Noordplein
  • Brouwerij Noordt aan de Zaagmolenkade
  • Destino: spaanse tappasbar aan de Zaagmolenkade
  • The Brunch Club: ontbijt en lunch aan de Zaagmolenkade
  • Drijvend terras van On Other Drug bij Tims Limonade fabriek 

Sloep 
Huren 

Wil jij varen over de Bergse Plas in Hillegersberg Huur dan nu een sloep bij Geen Boot Wel Varen in Rotterdam. Onze elektrische sloepen zijn milieuvriendelijk en muisstil. Zo kunnen jij, jouw vrienden en het milieu genieten van een overheerlijke vaartocht. Tips voor het varen op de Bergse Plas lees je hieronder.

Aandachts
punten

  • Net als op de weg passeren we andere boten rechts en op ruime afstand van elkaar (5 tot 10 meter). Wat helpt is om een denkbeeldige lijn in het midden van het water te trekken en altijd rechts van deze denkbeeldige lijn.
  • Er varen veel roeiers in lange boten, met lange peddels. Deze kunnen veel ruimte nodig hebben. Ook hebben ze altijd voorrang, houdt ze daarom goed in de gaten en ga tijdig aan de kant want ze kunnen erg hard gaan.
  • Het is niet toegestaan om aan de natuurlijke kade, tussen het riet of aan particuliere steigers aan te meren. Openbare steigers vindt je op de Rottemeren of bij horecagelegenheden, volg te allen tijde de lokale aanwijzingen.
  • Respecteer de natuur, veroorzaak met de sloep geen schade de aan de flora en fauna. Dus meer alleen aan daar waar een openbare en geschikte steiger is.
  •  
© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?