Delfshaven route

Een rijk
Geschiedenis

Delfshaven, een historische wijk van Rotterdam, staat bekend om zijn pittoreske grachten, charmante gevels en rijke maritieme geschiedenis. Oorspronkelijk gesticht in de 14e eeuw, heeft Delfshaven zijn oude charme weten te behouden, ondanks de modernisering van Rotterdam. Het gebied is beroemd vanwege de historische betekenis als vertrekpunt van de Pilgrim Fathers naar Amerika in 1620. Tegenwoordig trekt Delfshaven bezoekers aan met zijn gezellige cafés, authentieke molens en levendige culturele scène. Een wandeling door de geplaveide straten van Delfshaven biedt een kijkje in het verleden van Rotterdam, gecombineerd met moderne voorzieningen en een ontspannen sfeer.

Om in Delfshaven te komen volg je de volgende Knooppunten 5 (lombardkade steiger), 4, 3, 2 en 2b. In het midden van het Noorderkanaal zit een sluis, deze wordt op afstandbediend, hierdoor moet je soms iets langer wachter. Ons advies is om minimaal 4 uur de tijd te nemen om heen en weer te varen. Heb je tijd over, vaar kan op de terugweg een klein stukje over de Rotte. 

Golden hour is nergens zo mooi als op het water

Met wie zie jij jezelf al liggen op het ruime ligdek voorin de sloep?

Wie van jouw vrienden eet ook altijd alle hapjes op?

Een sloep huren in Delfshaven.

Een stukje historisch Rotterdam

Via het Noorderkanaal naar Delfshaven

De vaarroute vanaf de Lombardkade in Rotterdam naar Delfshaven biedt een boeiende reis door de waterwegen van de stad. Vertrekkend vanaf de Lombardkade, bevind je je in het hart van Rotterdam, omringd door iconische architectuur en levendige activiteit. Terwijl je de kade verlaat, zie je de moderne skyline van Rotterdam aan de horizon verschijnen. De tocht voert langs indrukwekkende moderne gebouwen en historische pakhuizen, die getuigen van de rijke maritieme geschiedenis van de stad. Langs de oevers zie je bruisende markten, levendige terrassen en kleurrijke straatkunst. Naarmate je verder vaart, kom je langs de imposante haveninstallaties die de bedrijvigheid van Rotterdam weerspiegelen. Tussen de schepen door zie je de drukte van de havenarbeiders en het voortdurende ritme van de handel.

Naarmate de skyline langzaam verandert, bereik je het pittoreske Delfshaven, een oase van rust te midden van de stad. Hier dompelt de sfeer van vervlogen tijden je onder in een rijke geschiedenis. De charmante grachten en historische gebouwen ademen een authentieke sfeer uit. Langs de waterkant vind je gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale lekkernijen. Delfshaven staat ook bekend om zijn culturele erfgoed, met musea en monumenten die het verleden tot leven brengen. Eenmaal aangekomen in Delfshaven kun je wandelen langs de kades, genieten van het uitzicht op de historische schepen en de rustige charme van de omgeving ervaren. Deze vaarroute biedt een unieke kijk op de dynamiek en diversiteit van Rotterdam, van de moderne metropool tot de schilderachtige havenwijken. Het is een reis die de essentie van Rotterdam vastlegt: een stad die voortdurend evolueert, maar haar maritieme erfgoed nooit vergeet.

Vaarkaart

Aanboord van onze sloepen vindt je op de motorkist een sticker met daarop de vaarkaart met alle nodig informatie over het vaargebied. Heb je een specifieke route in gedachten noteer dan de knooppunten uit inleiding van de route pagina. Deze knooppunten vindt je terug op de vaarkaart 

Rotterdam
Centrum

Begin je dagje uit met een kopje koffie op de Meent, hier kun je dan mooi voor aanvang van je vaartocht nog even naar de WC. Onze favoriete plekjes zijn 't Vlaamsch broodhuys (ook zondag ochtend vroeg open) Cafe Pol, Bar Pepito en Cafe van Zanten. 

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?