Varen op de
Kralingse Plas

Ooit had
Rotterdam
15 plassen

De Kralingse Plas, omringt door z’n eigen bos en een prachtig uitzicht op de skyline, staat ook wel bekend als het Central Park van Rotterdam. Het Rondje Plas, van 5 kilometer, is bij veel hardlopers en wandelaars uit Rotterdam een begrip. De kralingse plas heeft een oppervlak van 10 ha en wordt veel gebruikt door de lokale zeilverenigingen. Ooit behoorde de Kralingse Plas toe aan een groep van 15 veenplassen die zich uitstrekte van de ’S Gravenweg in Rotterdam tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze zijn allemaal gedempt om ruimte te maken voor de Prins Alexander Polder. De Kralingse Plas is niet gedempt omdat deze destijds te diep was, en daardoor te duur, om te dempen. Met GeenBootWelVaren bootverhuur kan je een mooi rondje varen.

Voor deze route volg je de Knooppunten: 5, 4, 7 , (Kralingse Plas), 7, 4, 5 We adviseren een vaartijd van 2,5 tot 3,5 uur, afhankelijk van de wachttijden bij de sluis. Op warme dagen kan de wachttijd bij de sluis oplopen tot 1 uur, houdt hier rekening mee tijdens het plannen van de vaartocht. De route heeft een lengte van 8 kilometer en je moet 2 keer een sluis (Kralingse Verlaat)  De sluis is geopend van vanaf 1 april van ma t/m do van 09:00 tot 20:00 en vrij t/m zo van 09:00 tot 22:00

Golden hour is nergens zo mooi als op het water

Met wie zie jij jezelf al liggen op het ruime ligdek voorin de sloep?

Wie van jouw vrienden eet ook altijd alle hapjes op?

Een sloep huren op de Kralingse Plas

Een mooier uitzicht op de skyline heb je bijna nergens.

Via het Kralingse Verlaat naar de Kralingse Plas

We varen de Rotte op in Noordelijke richting, onderweg komen we het oudste koopmanshuis van Rotterdam en de Noorderburg tegen. Deze koopmanshuizen dateren uit ± 1700 en werden voornamelijk gebruikt als opslag voor agrarische producten. De huizen zijn uniek omdat ze het bombardament hebben overleeft, de daaropvolgende branden en inmiddels 4 sloopvergunningen. Huisje nummer 407, staat bekend om z’n zeldzame plafond en muurschilderingen.

Ook passeren we de oude Heineken fabriek, de van oorsprong Amsterdamse bierbrouwer had hier zijn Rotterdamse vestiging van 1874 tot 1968. Inmiddels is het een hip bedrijfsverzamelgebouw en hoofdkantoor van Pameijer. Een stukje verderop, t.h.v. Destino, Heeft de locale Brouwerij Noordt zich gevestigd, en ja, ze maken hier echt Rotterdams bier. (Tip; combineer een vaartocht met een proeverij of rondleiding door de brouwerij).

Als we doorvaren komen we in Crooswijk en passeren we de oude historische poort van de begraafplaats Crooswijk. Daarna begint een lint van woonboten van allerlei verschillende vormen en maten. Houdt rekening met de bewoners door zachtjes te doen (laat de muziek nog even uit) zo heeft iedereen een leuke dag!

Ter hoogte van de Ring Rotterdam (knooppunt 4) gaan we rechts af richting de kralingse plas. Om op de plas te komen moeten we het Kralingse verlaat door, hier zak je ongeveer 1,5 meter naar beneden. De Kralingse Plas, omringt door z’n eigen bos en een prachtig uitzicht op de skyline, staat ook wel bekend als het Central Park van Rotterdam. Het Rondje Plas, van 5 kilometer, is bij veel hardlopers en wandelaars uit Rotterdam een begrip. De kralingse plas heeft een oppervlak van 10 ha en wordt veel gebruikt door de lokale zeilverenigingen. Met de boot vaar je de plas in ± 20 minuten rond. Je kunt hier even aanmeren bij een van de horecagelegenheden voor een borrel of een lunch. Onze favoriete plekken zijn Restaurant de Tuin en The Boathouse. Voor de kleinste is een grote openbare speeltuin en een zwemstrand, check wel van te voren even op blauwalg op zwemwater.nl.

Vaarkaart

Aanboord van onze sloepen vindt je op de motorkist een sticker met daarop de vaarkaart met alle nodig informatie over het vaargebied. Heb je een specifieke route in gedachten noteer dan de knooppunten uit inleiding van de route pagina. Deze knooppunten vindt je terug op de vaarkaart 

Rotterdam
Centrum

Begin je dagje uit met een kopje koffie op de Meent, hier kun je dan mooi voor aanvang van je vaartocht nog even naar de WC. Onze favoriete plekjes zijn 't Vlaamsch broodhuys (ook zondag ochtend vroeg open) Cafe Pol, Bar Pepito en Cafe van Zanten. 

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?