Een serieuze taak

Varen
zonder
vaarbewijs

Je zult wel denken: varen zonder vaarbewijs, dat kan toch niet? Maar niets is minder waar. Bij Geen Boot Wel Varen kan het écht! Wij bieden jou de mogelijkheid om zelf een sloep te besturen, zonder dat je hiervoor ervaring én een vaarbewijs voor nodig hebt! Zo kan iedereen een van onze elektrisch aangedreven reddingssloepen huren in Rotterdam. Ideaal toch, vind je niet?

Onze sloepen hebben plek voor maximaal 12 personen, ruimte genoeg dus. Ook biedt de ruime buiskap extra bescherming tegen de zon of een briesje. En met een volle accu kun je wel 12 uur varen! Ontdek alle wonderen die de wateren in en om Rotterdam te bieden hebben.

Als je voor het eerst gaat varen, zorg er dan voor dat je - vóórdat je gaat varen - de instructies en regels goed doorneemt. 

Sloep huren zonder vaarbewijs

Op de steiger leggen we graag uit hoe je veilig en ontspannen met een sloep kunt varen.

Het huren van een sloep is met de jaren steeds populairder geworden, omdat je voor het varen met een sloep bij Geen Boot Wel Varen geen vaarbewijs nodig hebt. Dit, tot veel ongeloof van onze tevreden klanten! Wist je dat je bij ons ook kunt varen in de herfst en de winter? Onze elektrisch aangedreven sloepen bieden jou de mogelijkheid om de mooie Rotterdamse vaarroutes te ontdekken.

Maak de tocht compleet door te kiezen uit een van onze heerlijke arrangementen.

Regels voor een sloep varen zonder vaarbewijs

Ga je het water op? Zorg er dan voor dat je vaarregels kent! We weten dat je geen vaarbewijs nodig hebt voor het varen met een sloep, maar onvoorbereid op pad gaan is ook geen goed idee. Lees de regels voordat je vaartocht begint daarom altijd even goed door. Zo kom je tijdens het varen niet voor onduidelijkheden te staan!

Welke boten mag ik varen zonder vaarbewijs?

Ja. In Nederland mag je varen zonder vaarbewijs. Hierbij moet je rekening houden met dat je mag varen zonder vaarbewijs in een boot met een lengte tót 15 meter. Of een boot die niet sneller vaart dan 20 KM per uur. Bij ons is in het vaargebied is de maximale snelheid 6 km/u toegestaan.

Waar mag ik varen zonder vaarbewijs?

In principe mag je overal in Nederland varen zonder vaarbewijs. Maar er zijn enkele waterwegen waar een vaarbewijs wel noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld de grote meren en rivieren in Nederland.

Speciaal voor jou hebben wij allerlei vaargebieden in en rondom Rotterdam op een rij gezet waarbij er geen vaarbewijs nodig is. Hiermee kun je zelf bepalen welke richting je op wilt gaan tijdens het ontdekken van de Rotterdamse wateren. Bekijk hiervoor onze vaarkaart. 

Sloep huren in Rotterdam

De sloep

De sloepen die wij verhuren - waarmee je mag varen zonder vaarbewijs - zijn elektrisch aangedreven.  Zo zijn ze geschikt voor bijna elke bestuurder én groot genoeg voor maximaal 12 personen. Ook zijn de sloepen comfortabele door de kussens die erop liggen, het prachtige ligdek en de buiskap die de sloep voor 1/3 bedekt. Ideaal tegen de zon of bij een koel briesje.

Op de steiger leggen we graag uit hoe je veilig en ontspannen met een sloep kunt varen.

Vaarkaart
downloaden

De vaarkaart bestaat uit de Rotte(meren), Bergse Plas en de Kralingse Plas. Ook mag je vanaf het Noorderkanaal doorvaren tot aan de Schie. Uitsluitend zeer ervaren schippers mogen de Schie op, let goed op want hier varen ook grote binnenvaartschepen.

Het is niet toegestaan om Schiedam binnen te varen, de Coolhaven in te varen en de Nieuwe Maas op. Tot slot mag je ook niet de Hennipsloot in t.h.v. de Rottemeren.

Download direct onze vaarkaart

© Geen Boot Wel Varen B.V. | Website powered by Flex Webdiensten | Design by: Anna van de Kar

Reserveer nu!

Word lid!

Superdeal

Reserveer nu!

Word lid

Superdeal

Kies je startlocatie

Zelf varen tot maximaal 12 personen of laat jij je toch liever door een schipper rondvaren? 

Bergse Plas
vanaf Winebar Mendoza
Rotte
vanaf de Lombardkade
Liever varen
met een schipper?